De Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie is een platform waar gelijkgestemde professionals elkaar vinden en van elkaar kunnen leren. Via contact, ontmoeting en overleg wordt er gewerkt aan de 3 pijlers: profilering, professionalisering en praktijk.
Professionalisering
Kwaliteit en bijscholing
Continu verbeteren; een mooie term die zeker van toepassing is op de TP’er. De TP’er is een gedreven professional, die altijd op zoek is naar verdere ontwikkeling van eigen kennis en kunde. Als vereniging dragen we hier graag ons steentje aan bij.
Profilering
Samen meer erkenning
Hierbij richt de NBTP zich op kwalitatieve samenwerking tussen overheidsinstelling, beleidsmakers en andere beroepsgroepen. We kunnen daarbij bijvoorbeeld als adviesorgaan optreden bij het opstellen van beleidsstukken. Ook komen we actief op voor de belangen van cliënt, opdrachtgever en de TP’er. De NBTP wil dat dit erkend wordt in het bedrijfsleven, zorginstellingen en overheidsinstanties.
Praktijk
In verbinding
We kijken hierbij naar (het verbeteren van) dienstverlening en procesinhoud. Niet alleen vanuit het oogpunt van de TP’er, maar ook vanuit dat van cliënt, dienstverlener of opdrachtgever. Dit doen we onder meer door:
- Kennisdeling
- Belangenbehartiging
- Landelijk en regionale voorlichtingen
- Advisering aan instanties
- Ondernemerschap –
- Ledenvoordeel –
- Samenwerkingen met andere beroepsgroepen
- Contact studenten
- Kwaliteit optimalisatie
- Het up-to-date houden van het kwaliteitsregister
De NBTP vertegenwoordigt de Toegepast Psycholoog en bekrachtigt zijn/haar positie door:
- De belangen van de beroepsgroep te behartigen: onderzoek bekostiging GGZ, verbindingen leggen tussen TP-ers onderling, TP-ers zichtbaarder maken op de arbeidsmarkt;
- Het zoeken van samenwerking met andere (zorg-) organisaties, waarbij er doelgericht gewerkt wordt aan veldnormen en beroepenstructuur (wat doet de TP-er nu eigenlijk?);
- Borgen van kwaliteit van de afgestudeerde Toegepast Psychologen door de samenwerking binnen de NBTP vanaf 2011 en het ontwikkelen van een duidelijk beroepsprofiel.
Organogram
De organisatie van de NBTP staat uitgebreid beschreven in het Huishoudelijk Reglement.
In het onderstaand organogram vind je een schematische opzet van de NBTP.
